Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe festivalul de teatru „Fără Bariere”
Teatrul de Nord Satu Mare  - Joi, 23 Mai 2013

În cadrul ediției a VII-a a Festivalului Internațional Multicultural Fără Bariere care va avea loc în perioada 24 mai – 2 iunie, Teatrul de Nord Satu Mare vă propune 29 de reprezentații.

 

O paletă bogată de tipuri de spectacole – de la one-man-show-ul de studio la marea montare scenică, de la spectacolul în aer liber la film.

 

Un spectru larg de autori dramatici – de la Boccaccio la Caragiale, de la Moliere

la Mimi Brănescu.

 

O panoplie reprezentativă a ideilor regizorale – de la Bocsárdi la  Silviu Purcărete, de la Dabija la Sorin Militaru și Attila Keresztes. Și, mai ales vă invităm să vedeți actorii – mulți, mari, talentați – din teatrele din București, Debrecen, Tg. Mureș, Beregovo, Sibiu, Nyíregyháza, Petroșani, Tg. Jiu, Miercurea Ciuc și Piatra Neamț.

 

Va fi o ediție de ”Fără Bariere” dedicată preponderent comediei și asta pentru că ”dacă râzi cu lacrimi îți vor rămâne mai puține lacrimi de plâns”


 

Sâmbătă 25 mai, de la ora 12.00 la Club Poesis va avea loc lansarea de carte „Cartea și criza în România anului 2013”, de la Editura Nemira. Invitat Valentin Nicolau.

De la ora 16.00 Teatrul de Nord vă oferă Teatrum Mundi, o seară de poezie cu Kovacs Andras Ferenc, iar de la ora 18.00 în Sala Studio, Trupa Become Sibiu vă oferă spectacolul „Oracol” de Rucsandra Pop. One-woman-show cu Grațiela Bădescu. Prețul unui bilet este 15 lei.

 


De la ora 19.00 în Sala Mare a Teatrului de Nord, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani vă oferă piesa de teatru „Ultima Haltă în Paradis” de Valentin Nicolau. Prețul biletului este 20 lei.

 

Duminică 26 mai, de la ora 18.00 Teatrul Morics Zsigmond Nyiregyhaza din Ungaria va susține în Sala Mare a Teatrului de Nord piesa de teatru „Az ozvegy karnyone es a ket szelburdiak” Văduva Kamyo și cei năzdrăvani” de Csokonai Vitez Mihaly. Prețul unui bilet este 20 lei.

 


Trupa Become din Sibiu va susține de la ora 20.00 în Sala Studio, piesa „Ce-a ajuns România?....Care România?”.  Prețul unui bilei 15 lei.

 


Seara de duminică se încheie cu piesa „Fata din Curcubeu ” oferită de Teatrul Național București și spectacolul one woman show cu Tania Popa. Prețul biletului 20 lei.

 


Luni 27 mai – Teatrul de Nord, Sala Mare ora 19.00, Teatrul Elvira Godeanu din Târgu Jiu va susține piesa „Emigranții” de Slawomir Mrozek în regia lui Horațiu Ioan Apan. Prețul unui bileti, 20 lei.

 


De la ora 21.00 la Muzeul de Artă va avea loc piesa „1000 de motive să te omor”după Sam Henry Kaas. Prețul biletului 15 lei.

 



Ultima piesă de teatru se va juca la Clubul Musicat de la ora 22.00, „Ami Beboritja a padlot” Mocheta de O. și V Presznyakov în regia lui Csiki Zsolt. Prețul biletului 10 lei.
2202 vizite
Distribuie pe